Om Memory Lane

"Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir alltid något." Så uttryckte sig Lill Lindfors i en intervju för ett år sedan när hon fick frågan om hon hade något visdomsord som hon ville förmedla till sin dotterdotter.

Själv kan jag applicera detta (till synes banala konstaterande) på mycket, men framför allt på det projekt som jag startade 2008 och som skulle bilda en gemensam plattform för Salomon och Lydia Lindmans ättlingar. Jag ville då att samtalen bland mina släktingar skulle skifta fokus, från ämnen som hur man ska bygga väggen till det nya uthuset till i mitt tycke mer intressanta saker, till exempel vår gemensamma släkthistoria.

Och när jag tar del av det som skrivits i Memory Lane, den nya gruppen på Facebook (som jag valt att inte ha något eget konto i) kan jag i varje fall konstatera, att en diskussion pågår, oftast i form av kommentarer till gamla foton. Johan Larsson har tagit initiativet till gruppen vars medlemmar, från Sverige, Kanada och USA, blir allt fler, vilket är glädjande. Jag ska göra mitt bästa för att skapa intressanta kopplingar mellan Memory Lane och vår släktsida, med denna tillhörande blogg!

 

https://www.facebook.com/groups/170189563179188

 

 


När det lider mot jul

 
Så här ska det se ut. Inga halvmesyrer.

 

Lucia 1980

Hans, 7 år och Larz, 4, lussar för gamlamormor. På väggen: bilderna av barnen Brita, Stina och Gösta, samt favoritsystern Ellen.

Slottshöjden, Helsingborg

Utsikt från en balkong i december. Längst bort Helsingör.

RSS 2.0