Marita Tidlund Lindman 1936-2021

Marita Tidlund Lindman var en härlig, färgstark och lite egensinnig människa som jag kontaktade första gången hösten 2008. Hon var under sitt yrkesverksamma liv sjuksköterska och vårdlärare, samt senare även engagerad i Socialdemokraterna i Kalmar, liksom sin man Sune. Förutom det var hon en hundälskare av stora mått som noggrant pysslade om sina små vita pudlar.
Hon var dotter till Torsten Ljungdahl, Kerstin Lindmans son som hon födde i 18-årsåldern och tvingades lämna bort. Torsten arbetade senare som murare och fick förutom Marita ytterligare fem barn (varav tre är i livet idag). Mot slutet av sitt liv ville han ta namnet Lindman efter sin mamma, men avråddes från det av en advokat. Detta namnbyte förverkligades dock 2008 av hans dotter Marita (liksom senare även av hans son Dag).
Att få en ny familj, det vill säga pappas halvbror Dick i Kanada, samt en rad nya kusiner och sysslingar, betydde oerhört mycket för Marita. Mina föräldrar besökte henne senast i somras och hon skrev då i gästboken (den elektroniska) att hon var så "glad att vi möttes sent i livet". Jag är också glad att hon blev en del av vår släkt och hon kommer att bli ihågkommen, inte minst genom de många spår hon satte på vår hemsida, till exempel under fliken "Släkttankar". Tack Marita för att du delade med dig så frikostigt av dig själv.